Четири къщи ще бъдат съборени в Гърмен на 29 юни

16:23, 23 юни 15 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири къщи ще бъдат съборени в ромския квартал в Гърмен на 29 юни. Това съобщи на посещението си в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

"Има хипотеза, че някои хора са се настанили незаконно в чужда частна собственост. Там сме безапелационни. Събаряме директно. А на земите - собственост на общината и има незаконни постройки, администрацията може да обяви процедура за оформяне на УПИ за законни постройки. Има кметове, които са го правили. Вярвам, че и кметът на Гърмен ще го направи", коментира Павлова. 

Тя допълни, че други две от незаконните къщи ще бъдат съборени на 13 юли, а целият процес по събарянето ще продължи и през август. Припомняме, че след проверка на ДНСК се оказа, че незаконните сгради в гетото са 124. Преди около месец собствениците им получиха покани за доброволно събаряне, но такова така и не започна.

От няколко дни по постройките в "Кремиковци" стоят предупреждения за принудително разрушаване. Ромите обаче са категорични, че няма да напуснат жилищата си. Вчера пък заплашиха, че ще има война, ако действията срещу тях продължат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама