Варненски общини искат да изхвърлят отпадъците си на сметището край с. Стожер

16:28, 23 юни 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От четири общини на територията на област Варна са постъпили искания да изхвърлят отпадъците си на регионалното депо в Стожер. Предложението им е било разгледано от общото събрание на сдружение "Регионално управление на отпадъците - Добрич". 

Постъпилите запитвания са от общините Белослав, Ветрино, Вълчи дол и Девня. Общото събрание на сдружението, което изгради регионалното сметище, е решило те да бъдат разгледани, след като двете претоварни станции - в Балчик и Тервел, започнат работа и има яснота относно постъпващите дневни количества отпадъци, за да не се допусне надвишаване на разрешените в Комплексното разрешително 130 тона, както и след разглеждане на окончателните доклади на кандидатстващите общини за морфологичните анализи на отпадъците.

На заседанието е разгледана информация по изпълнение на проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич” и анализ на ситуацията от въвеждане на обекта в експлоатация до 15 юни 2015 г., както и степента на реализация на двете претоварни станции. Сдружението препоръчва да се организира информационна кампания сред населението относно отделяне на строителни отпадъци и био отпадъци с оглед облекчаване на инсталациите на регионалното депо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама