Представиха семейно ориентирани политики в Търговище

16:32, 23 юни 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса на тема:”Семейно- ориентирани политики и комплексна подкрепа за деца и семейства” се проведе днес в Търговище по инициатива на Клуба на Нестопанските организации.

На събитието бяха представени добрите практики в реализирането на нашите програми за ранна интервенция на деца с увреждания, превенция на изоставянето на ниво Родилен дом и превенция на изоставянето на деца до 7 години в ромската общност, в която са включени още работа срещу нежелана бременност и ранни бракове, както и подкрепа за ранно включване и задържане в образователната система на деца от етноса.

Презентирана беше Мобилната ни библиотека на играчките, благодарение на която деца от село Давидово и подготвителната група в търговищкото II ОУ „Никола Йонков Вапцаров” играят с образователни играчки, съдействащи за тяхното развитие.

Организацията разказа и за безлихвените заеми, които предоставя на семейства с деца за подобряване на жилищните условия в дома им, както и за фамилните групови конференции, които организира за разрешаване на проблемите на хора, изпаднали в труден момент.

Форумът се реализира в рамките на проект на Национална мрежа за децата „УРОК: Укрепване развитието на организационния капацитет” с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария, чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама