Ученици от ОУ „Васил Левски” се завърнаха с две награди от „Кристален еделвайс”

16:40, 23 юни 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две награди се върнаха децата от училище „Васил Левски” в Разград от ХІІІ-я Национален преглед на туристическите умения и сръчности, състоял се край язовир „Копринка” до Казанлък, съобщиха от ръководството на училището.

Девет момчета и момичета от трети до седми клас се състезаваха с общо 40 ученически отбора от цялата страна, като в категорията младша възраст тимовете бяха 12. Разградските  деца се представиха  отлично, като взеха второ място отборно за  построяване на палатков лагер.

Успех постигна и петокласникът Доньо Донев, който край язовир „Копринка” за първи път стреля с лък. Още по време на състезателния си дебют той се класира втори.

Макар отборът на училище „В. Левски” да е бил съставен от най-малките деца, включени в надпреварата, тимът се класира на осмо място в своята възрастова група и 20-ти в смесеното класиране с гимназистите.

Състезанието за туристически умения е истински детски сървайвър. По време на приключенските дисциплини децата се учат да преодоляват трудности, да разчитат на  себе си и на отбора, свикват да разбират природата, да я обичат и да съобразяват живота си с нея. А това са ползи, които са повече и от завоюваните с чест награди, обясняват ръководителите на отбора - преподавателката по английски език Цветанка Пенчева и треньорът от Ученическата спортна школа Таня Станева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама