Прокуратурата разкри фалшиви адресни регистрации в Средец

16:46, 23 юни 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверката на Окръжна прокуратура-Бургас е установила нарушения в Община Средец. Извършени са регистрации по настоящ адрес на 166 лица, без да са приложени изискуемите документи, съобщиха от Прокуратурата. В с.Дюлево пък има направени регистрации на 47 лица, а при проверката е установено, че в действителност на адресите живеят само 4 лица.

Прокуратурата е изготвила 2 предложения до кметове на населени места за създаване на организация по прилагане на Закона за гражданската регистрация, както и за заличаване на незаконни регистрации. Отправено е предложение и до Началника на РУП Средец за ангажиране на административно- наказателната отговорност  на виновните длъжностни лица.

В същото време Комисия, назначена със заповед на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, продължава да проверява има ли нарушения при извършването на адресни регистрации в общините на територията на област Бургас. Като се проследява дали длъжностните лица, които правят въпросните регистрации, са си свършили съвестно работата, обясни за Topnovini.bg сътрудника на губернатора.

Проверките в община Средец започнаха след сигнал до Областна администрация, излагащ съмнения, че се нарушава Закона за гражданската регистрация.

Съгласно българското законодателство адресната регистрация се извършва от кмета на общината или кметството, както и от определени от тях служители. За да бъде една адресна регистрация законна, желаещите да получат адрес, следва да представят документ за собственост или такъв, доказващ ползването на имот, както и писмено съгласие на собственика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама