Михаил Миков: ГЕРБ ще се провали във всички реформи

17:59, 23 юни 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Провал на ГЕРБ във всички реформи предрече лидерът на БСП Михаил Миков. На пресконференция днес той заяви, че има достатъчно причини за вот на недоверие към правителството, но от БСП не планират такъв, защото нямат подкрепата на други политически формации в парламента.

„С оглед количествения състав на парламентарната група на БСП, въпросът с вот на недоверие към правителството на Борисов не може да бъде действие само на БСП и на парламентарната група на „БСП лява България“. Има много основания за вот на недоверие. Няма обаче постигнато съгласие с други политически формации, които да подкрепят такъв вот", заяви Миков.

Миков обясни, че социалистите имат позиция по всички теми, свързани с актуалната политическа обстановка, като здравната, съдебната, пенсионната реформа. "Тя очертава провал на ГЕРБ в реформите и на заседанието на Националния съвет“, заяви лидерът на социалистите.

Михаил Миков напомни, че искането на БСП за обявяване на дълга от 17 млрд. лв. за противоконституционен беше подкрепен и от АБВ и обяви, че от партията ще поискат същото и за текстовете за промените в здравеопазването.

„По въпроса за противоконституционалността на промените в здравното осигуряване също ще търсим народни представители, които да се включат в такава подписка. Т.нар. здравна реформа ще има пагубен ефект върху някои български граждани“, прогнозира Миков.

Той коментира и взетото днес решение за едномесечно отлагане на предложеното от КЕВР увеличение на цената на тока.

„Увеличението на цената на тока може да се отлага месец, два и какво от това? Фундаменталните въпроси и това, че се взимат решения да се облагодетелстват тези, които най-много тежат на плащащите цената на тока, не се поставят“, каза още Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама