Военното министерство отрече, че САЩ ще разполага танкове в България

18:03, 23 юни 15 / Политика 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военният министър Николай Ненчев не потвърди информацията, която изнесе американският министър на отбраната Аштън Картър по-рано днес. Той обяви, че САЩ ще прехвърлят общо 250 танка, артилерийски установки, БТР-и и други военни съоръжения в шест страни от Източна Европа, сред които и България.

С официално изявление, разпространено от пресслужбата на министерството, Ненчев признава за среща с американския посланик у нас Марси Рийс. На нея той е бил информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора обаче не е предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката.

„Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал. Ако подобно искане постъпи, затова ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции. Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението“, пише в становището на военното министерство.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама