Балканска титла за Натали Сосерова, бронз за Никола Гълъбов

18:15, 23 юни 15 / Спорт 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натали Сосерова спечели титла от Балканското първенство по джудо за младежи и девойки до 20 години. По пътя към успеха в категория до 48 кг. състезателката на СК „Хаджи Димитър” – Сливен победи две европейски шампионки. Тя преодоля настоящата златна медалистка от надпреварата на Стария континент във втория кръг, а на финала срещна сънародничката си Борислава Дамянова, която е трикратна шампионка от Европейски първенства.

Труден жребий за Натали Сосерова, но тя е боец. Пребори се с класни състезателки и заслужено се окичи със златното отличие”, каза след надпреварата в сръбския град Зренянин треньорът Стоян Велев. Младият специалист определи постигнатото от Натали като най-висок връх в кариерата й и не скри очакванията за добро класиране в предстоящите турнир от Европейската купа през юли и Европейско първенство през септември в Австрия.

Успех за СК „Хаджи Димитър” донесе и Никола Гълъбов, който в категория до 55 килограма се окичи с бронзовото отличие. Само малшанс го лиши от място на финала.

В края на седмицата за състезателите на треньорите Стоян Велев и Георги Велев предстои Балканиада по за катети. За надпреварата в Черна гора ще пътуват 4-ма джудисти – Валентин Бонев, Иван Стефанов, Махди Влаховски и Диян Марков.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама