Славчо Атанасов: Пълна ревизия на управлението на Иван Тотев наесен

18:22, 23 юни 15 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Реалната цена на многофункционалната спортна зала "Колодрума" е над 60 милиона лева, а не както твърди кметът Иван Тотев – 49 милиона. И той дължи отговор на пловдивчани колко всъщност струва бъдещата спортна зала на Пловдив“. Това заяви на пресконференция днес народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Досега държавата е превела на общината 51 093 826 лв. с няколко постановления на Министерски съвет. Отделно с 4 решения на Общинския съвет са осигурени общо 9 015 000 лв. Така цялата сума до тук за изграждането на Колодрума е 60 108 826 лв. Да, градът ни има нужда от такава спортна зала, но защо на подобна цена? Това се оказва най-скъпата спортна зала у нас", реагира Славчо Атанасов, цитирайки пред медиите министерските постановления и решенията на местния парламент за сумите, превеждани за "Колодрума". 

По думите му всички обекти, построени от кмета Иван Тотев, са с нереално завишени цени. „

"Затова наесен – пълна ревизия на управлението на Иван Тотев. Защото това не са неговите пари, а парите на пловдивчани", заяви Славчо Атанасов.

Той даде още примери за обекти със завишени цени, предизвикали обществени критики като детската площадка в Цар-Симеоновата градина, чиято стойност стигна 500 000 лева, както и кръговото на Водната палата на цена над един милион лева с фонтан за 80 000 лева в него.

"Преди година и половина, заедно със Славчо Атанасов като общински съветници поставихме проблема пред г-н Тотев и заместника му Кацарски, че около "Колодрума" не са предвидени средства за инфраструктура, паркинги и зелени площи. Двамата тогава яростно спориха с нас, че не било така, предвидено било. Е, оказа се, че не е. С решения на ОбС впоследствие се отделиха общо 9 млн. лв. за паркинги и подходи към Спортната зала. Да не говорим, че не е нормално цялата обкръжаваща инфраструктура да струва 9 млн. лв.", посочи пред медиите и общинският съветник Слави Георгиев.

Той също бе категоричен, че отговорът за това, защо има 4 пъти увеличение на цената на "Колодрума" при положение, че не е нараснала с нито един квадратен метър – трябва да бъде даден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама