Бургас, Средец и Малко Търново получават 2,6 млн. лв. за ромската интеграция

18:44, 23 юни 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 2 613 543 лв. получават общините Бургас, Средец и Малко Търново по програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи. Проектните споразумения бяха подписани днес в София от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, швейцарския посланик Денис Кнобел и представителите на три общини – бургаския зам.-кмет Йорданка Ананиева и кметовете на Сливен и Русе – Кольо Милев и Пламен Стоилов. Трите района получават близо 8 млн. лв. по българо-швейцарската програма за сътрудничество в подкрепа на уязвимите групи у нас. От тази сума 2,6 млн. лв. са за Бургас плюс общините Средец и Малко Търново, които също са включени в проекта като партньори.

Община Бургас получава 1 646 543 лв., като 1,5 млн. лв. от тях са за строително-монтажни работи. Остатъкът е за обзавеждане и оборудване на помещенията, за обучителни материали. За Община Средец са отделени 484 000 лв., а 483 000 лв. са за Малко Търново.

„Финансирането е свързано с проекта, приет от Общинския съвет в Бургас, за изграждане на пристройка към ОУ „Христо Ботев” в квартал „Победа”. Там няма детска градина, а училището няма достатъчно капацитет за всички деца, липсват свободни класни стаи, където децата да се занимават. Затова разработихме този проект, с който ще изградим нова пристройка към училището в квартала, където ще има стаи за предучилищна подготовка за децата, за занимални. Ще има лекарски кабинет, физкултурен салон и всичко необходимо за работа в училище”, каза зам.-кметът Ананиева за Topnovini.bg.

Отделно ще бъде ремонтирано и читалището в „Победа”, където ще може да се изнасят представления и да се развива кръжочна дейност.

В община Средец ще бъде изграден център за интеграция, а в Малко Търново ще строят детски градини.

Проектът на общините от Бургаска област е стигнал до финалния кръг за финансиране по програмата заедно с още 9 проекта от цялата страна. В крайна сметка одобрените проекти, които получават средствата, са четири.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама