Съдии от Хасково: Омръзна ни да слушаме за проблеми, които не са наши

20:58, 23 юни 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Проблемите на софийските съдилища не са наши проблеми. Ние се виждаме ежедневно, ние комуникираме ежедневно, а не като софийския съд да не могат да се съберат. Цели се явно промяна в София, но техните проблеми не са наши”.

Това е заявила на обсъждането около промените в Закона за съдебната власт /ЗСВ/ председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова. Изказването й става ясно от изнесения днес протокол от Апелативен съд Пловдив.

На събранието са присъствали председателят на ВКС Лозан Панов, членове на ВСС и правосъдният министър Христо Иванов.

Както вече съобщихме голяма част от съдиите в апелативния район не са съгласни с направените предложения по измененията на ЗСВ.

Окръжният съдия от Хасково Стратимир Димитров пък е заявил, че проблеми с разпределението на делата не важи за района. „Това на нас вече ни е досадно да го слушаме”, е заявил още той.

Днес се проведе събрание в същия формат и в столицата. Според запознати събранието е преминало изключително скандално. Не малка част от правораздавателите се изказали изключително дръзко спрямо предложените промени в ЗСВ.

/Какво каза пред Topnovini.bg съдия Стратимир Димитров за протеклото събрание на Апелативен съд Пловдив, може да чуете в прикачения звуков файл/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама