С битка на младите банди започва юбилейното издание на рок феста в Каварна

07:17, 26 юни 15 / Култура 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юбилейното издание на най-големия рок фестивал в България ще се проведе от днес до 28 юни. Едни от хедлайнерите тази година са  Twisted Sister Американската хеви метъл банда се качва на сцената в Каварна през далечната  2006 г., която е първа година за прохождащата рок столица. Twisted Sister нямат участие на друга голяма сцена в България. Сега изпълнителите на вечните  I Wanna Rock и We’re Not Gonna Take It, ще се върнат за символично отбелязване на силните години на фестивала и превръщането му в най-голямото рок събитие в България.

Within Temptation са другият хедлайнер. Групата идва в България като част от световното си турне Hydra World Tour, което се отличава с огромна видео стена, заемаща цялата сцена. През 2014-а групата печели наградата за най-добра жива група на наградите на „Metal Hammer Awards“. От своя страна вокалистката на Within Temptation, Шарън Джени ден Адел два пъти е обявявана за Рок богиня от „Loudwire Music Awards“ през 2011 и 2014.

Ко хедлайнери тази година ще са Unisonic и Hammerfall - пауърметъл ветерани от Швеция създадени през 1993-а година от Оскар Дроняк. Unisonic е немска хард рок група, основана на 10 Ноември 2009 от бившия певец на Helloween – Майкъл Киске, заедно с Денис Уорд и Коста Зафириоу от Pink Cream 69. В групата е и Кай Хансен наричан „Кръстникът на пауър метъла“. Unisonic идват за първи път в България.

Феновете в България ще имат уникалния шанс да са сред първите в света, които ще чуят на живо песни от новия албум на Kamelot който ще бъде издаден на 5 май.

За първи път в България ще видим групите UFO и Candlemass.

След големия интерес сред младите банди по време на първото издание на конкурса, това лято Jagermeister - Kavarna Battle of the bands ще зарадва нови изпълнители, които ще се включат в 10-годишния юбилей на най-големия рок фестивал в България. Битката на годината ще се проведе днес – първия от три, изпълнени с жици и адреналин дни, в които ще се включат истински легенди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама