Eвроексперти по защитата при бедствия са на партньорска проверка в област Добрич

08:39, 26 юни 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За периода от 22 юни – 1 юли 2015 г. в България се провежда партньорска проверка от експерти по защитата при бедствия от ЕС и ръководството на МВР с цел, както обмен на опит и добри практики, така и отправяне на необвързващи препоръки за това как да се подобри политиката за управление при бедствия.В рамките на партньорската проверка днес ще бъде посетена и община Добрич, съобщават от местната администрация

В програмата на евроекспертите са включени посещения и работни срещи с ръководството на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Добрич, среща с Областния управител и областния щаб за защита при бедствия, среща с кмета на община Добрич и общинския щаб за защита при бедствия и посещение в регионалния склад на БЧК в Добрич.

При срещата в община Добрич е предвидено евроекспертите да се запознаят с ролята и отговорностите на  кмета на общината при защитата при бедствия, произтичащи от българското законодателство, дейностите при възстановяване от наводнението през месец юни 2014 г. и усвояване на отпуснатите финансови средства от фонд „Солидарност“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама