На юбилейна среща се събират дарители и доброволци на БЧК в Пловдив

09:51, 26 юни 15 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юбилейна среща с дарители, партньори, доброволци и потребители организира днес Областният съвет на Българския червен кръст (БЧК).

Повод за срещата, която започва в 11 часа в сградата на Многофункционалния социален център (МСЦ) към БЧК, е 15-ата годишнина от създаването на цеснтъра.

МСЦ бе официално открит на 28 юни 2000 г. в Пловдив и предоставя комплекс от услуги за подпомагане и подкрепа на уязвими лица и семейства, уточниха от БЧК.

Имотът бе предоставен с решение на пловдивския Общински съвет за безвъздмезно ползване за 10 години, като през ноември 2009 г. срокът бе удължен с още 10.

Центърът бе създаден с финансиране от испанския Червен кръст и собствени средства на Обл С на БЧК - Пловдив. В ремонта му бяха вложени 328 525 лева, а още 114 000 лева струваше обзавеждането. 386 000 лева от дружества на Международния Червен кръст и 106 000 лева собствени средства пък бяха разходвани за хранителни и образователни програми.

Социалният дом е уникален за системата на Червения кръст по своята структура и организация, като в него се извършва пълен пакет от социални услуги за социално слаби хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама