Започна кандидатстудентската кампания в Медицинския университет в Пловдив

10:12, 26 юни 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира кандидатстудентската кампания за български и за чуждестранни студенти в Медицинския университет в Пловдив, съобщиха от висшето учебно заведение.

Вече започна приемът на документи онлайн и на място в университета. На 2 юли ще се проведе изпитът по биология за магистърските специалности, а на 10 юли - по химия.

"Изпитът по биология ще бъде изцяло проведен под формата на тест. По химия формата е същата, но там има задачи, които дават възможност за подбор на най-добрите", поясни заместник-ректорът по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева.

За първи път студентите са улеснени, защото могат да правят преводите си за изпитните такси и по електронен път. Наблюдава се и значителен интерес на чуждестранните студенти, като всеки ден има по десет запитвания от цял свят от студенти, индивидуално търсещи университета. Основният поток студенти идва от Великобритания, Германия, Италия, скандинавските страни и по-малко от отдалечени дестинации като Бразилия, Нова Зеландия, Австралия, Канада, САЩ.

Първото класиране се очаква след изпита по химия между 15 и 20 юли. За магистърските специалности квотите за мъже и жени кандидат-студенти тази година са 50 на 50.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама