Четири паралелки се закриват в училищата в Добрич за новата учебна година

10:16, 26 юни 15 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири паралелки в 8 клас в училища в Добрич ще бъдат закрити за новата учебна 2015/16 година, съобщиха за Topnovini.bg от Регионалния инспекторат по образование. Заповедта вече е издадена от директора на РИО – Добрич.

Това са паралелки, където е преустановен приемът за новата учебна година във връзка с това, че няма достатъчно желаещи да кандидатстват с тях. Решението е взето на база резултатите от първо класиране на учениците след седми клас.

Закрита ще е една паралелка в Професионалната гимназия по аграрно стопанство. Тя е обединявала две специалности – производство на селскостопанска продукция и агроекология. В професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ няма да има специалност „Ветеринарен техник”. Закрива се паралелката по мебелно производство в Професионалната гимназия по строителство и архитектура. В  ПГМЕ „М. В. Ломоносов” няма да има паралелка, която трябваше да обединява специалностите „Електронна търговия” и „Компютърна техника”.

Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявления за участие във втория етап става от 26 до 30 юни, включително, съобщава Регионалният инспекторат по образование в Добрич. Заявлението за участие във втория етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е класиран на първи етап. Учениците, които не са приети на първи етап на класиране, участват автоматично във втория етап.

Обявяването на списъците на приетите на втория етап ще стане на 3 юли, като учениците ще трябва да се запишат от 6 до 8 юли, включително, в училищата, където са приети. На 9 юли ще бъдат обявени записалите се ученици и броят на незаетите места след втория етап на класиране, посочват още от РИО-Добрич.

Дали ще има други закрити паралелки за новата учебна година и маломерни паралелки, ще стане ясно след приключване на второ и трето класиране. На този етап има доста свободни места, посочиха от РИО. Има опасения, че ще има незаети места, най-вече поради големия брой двойки тази година, особено на изпита по математика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама