Традиционно на витрината на зала „Май” изнесоха списъците за прием на седмокласниците

10:43, 26 юни 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от първия етап на класиране за паралелките с държавен план-прием след 7 клас в Сливен са изненсени традиционно на витрината на зала „Май”.  Те могат да се проверяват и онлайн на сайта на просветното министерство - 7klas.mon.bg. Кандидатствалите могат да проверят  резултата от класирането и в училището, където са подали документи (училищата гнезда). 

Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявления за участие във втория етап ще става 30 юни, включително, съобщават Регионалният инспекторат по образование в Сливен.

Седмокласниците, класирани по първо желание, трябва да се запишат в училището, в което са приети. Ако  ученикът е приет по първо желание и не се запише, губи мястото си и ще може да участва в трето класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията си.

Заявлението за участие във втория етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е класиран на първи етап. Учениците, които не са приети на първи етап на класиране, участват автоматично във втория етап.

Обявяването на списъците на приетите на втория етап ще стане на 3 юли, като учениците ще трябва да се запишат от 6 до 8 юли, включително, в училищата, където са приети.

За неуспелите да се класират и за неудовлетворените от втория етап на класирането ученици, има възможност за участие в третия етап на класирането. За него от 10 до 14 юли ще се подава ново заявление в училището-гнездо, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата. Свободните места трябва да бъдат заети до 28 юли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама