Сигналът на Радан Кънев за търговия с влияние не бе уважен от прокуратурата

10:44, 26 юни 15 / Политика 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигнал на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев. Той сигнализира главния прокурор, че е получил информация, че във Варна, приближени до управляващите партии, събирали пари от името на народни представители за търговия с влияние, като заявявали, че по този начин ще организират незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси, съобщиха от прокуратурата.

По думите на Кънев, неговото име също било включено в схемата, като замесените в нея събирали пари незаконно и уточнявали, че ще ги предадат на депутата с цел да получат подкрепа в конкурс за нотариуси, организиран от министерство на правосъдието.

Софийска градска прокуратура е извършила проверка, в хода на която са снети обяснения от Радан Кънев. Единственото допълнено от депутата обстоятелство е, че е получил отразената в сигнала му информация от различни лица, които не познава и не може да посочи конкретно.

От изложеното в сигнала и допълнителните обяснения не може да се направи извод за осъществено от обективна и от субективна страна престъпление „търговия с влияние“, тъй като не са предоставени каквито и да било данни да са предоставяни дар или облага на трето лице, което да осъществи целеното влияние при вземане на решение, уточняват от прокуратурата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама