Дават ДПС-депутата с апартамент на безценица на прокурор, проверяват всички във властта

11:49, 26 юни 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ, за когото стана ясно, че е купил държавно жилище на безценица, ще бъде даден на прокуратурата. За това съобщи председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Валентин Николов от Патриотичния фронт. Той уточни, че от комисията ще изискат информация от областните управители за всички закупени държавни жилища от лица, заемали държавна длъжност от 1997 г. до днес.

По думите му трябва да стане ясно кой се е възползвал от такива апартаменти, кой е имал такива привилегии. „Ние ще изискваме тази информация и доколкото ни позволява закона ще я оповестим публично. Нека хората да знаят, кой с какво разполага“, заяви депутатът като уточни, че тези информация ще бъде за всички лица, които заемат публична длъжност включително кметове и областни управители. 

Преди седмица от комисията обявиха, че депутатът Мустафа Карадайъ е ощетил с над 100 000 лева държавата през 2003 г., когато е бил зам.-председател на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Той е купил апартамент от 98 кв. метра на ул. "Букет" 56 в столицата. Данъчната оценка на имота, който е бил държавен, е била 54 881 лева, а пазарната оценка, според депутатите, около 100-110 000 лева. Самата продажба е извършена за 24 654 лева от тогавашния областен управител на София - Росен Владимиров, зам.-председател на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама