Отбелязаха 125 години Военен клуб в Русе

12:01, 26 юни 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Пламен Стоилов откри тържествен концерт в русенския Военен клуб по повод неговата 125-ата годишнина от полагането на основния камък от княз Фердинанд 1, за построяването на първия в България Военен клуб, съобщават от пресцентъра на Общината.

Той е приветствал присъстващите в културния институт, като е заявил, че е изключително щастлив, че в концерта вземат участие талантливи русенски деца, които развиват своята творческа дейност именно във Военния клуб. Той каза, че дори и в миналото, тази сграда не е събирала просто военни служители, тя е била културният център на Русе, съобщават още от пресцентъра на Общината.

Като бивш военнослужещ, кметът допълни, че познава сградите на Военните клубове в другите градове в страната, но русенският клуб е неповторим, затова всеки трябва да се гордее. Кметът на Община Русе е изказал пълната си подкрепа във всяко едно начинание на институцията и пожела на работещите във Военния клуб още много юбилейни и празнични години.

Преди началото на концерта, пред входа на русенския клуб участие взеха музиканти от Общински духов оркестър– Русе. Със съдействието, което оказва за решаване на социалните проблеми на ветераните и популяризирането на приноса им, Военен клуб– Русе доказва отговорност към съдбата на доблестните българи, служили на Република България, е казал още кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама