Полицията с превантивни мерки за опазване на реколтата

12:13, 26 юни 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен предприемат превантивни мерки за опазване на селскостопанската продукция. Целта на операцията, която ще продължи до приключване на жътвената кампания, посегателствата над продукцията да бъдат сведени до минимум, информираха от полицията.

Планирани са и се провеждат мероприятия по противодействие на престъпността преди и по време на прибиране на селскостопанската продукция. Предвидени са работни срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звена за самоохрана, осъществяващи дейности по опазване на продукцията и обмен на информация.

Ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на продукция. Предвиждат се масирани проверки на пътни превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция. Служителите на реда ще провеждат регулярни срещи с хора, за които има данни, че са склонни да извършат деяния от този вид. За предотвратяване и разкриване на кражби, умишлени палежи и други престъпни посегателства на селскостопанска продукция и животни ще бъдат проведени и специализирани полицейски операции.

118 престъпления, свързани с предмет на посегателство селскостопанска продукция и домашни животни, са регистрирани за времето от май до октомври 2014 година на територията на област Шумен. Те заемат дял от 13% от регистрираните криминални деяния. Спрямо същия период на 2013 година се наблюдава намаление на престъпленията от този вид с 34  броя или 22%. Разкрити са 67 % от тях, а за периода май –октомври 2013 г. са разкрити 65%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама