Запалиха гума пред дома на криминално проявен в Бургас

12:57, 26 юни 15 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Умишлен пожар е възникнал около 02.55 ч. миналата нощ в кооперация на ул. „Цар Калоян” № 56, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Запалена е автомобилна гума пред вратата на апартамент на третия етаж, обитаван от 23-годишния бургазлия Димитър Кандилов и 46-годишната му съгражданка Димитринка Манолова. Обгоряла е входната врата, а стълбището от третия до петия етаж е опушено. Опушени са вратите и на апартаментите на живущите от 3 до 5 етаж.

Пожарът е потушен от служители на бургаската пожарна. При извършеният оглед са намерени и иззети четири парцала с мирис на петролни продукти.

Димитър Кандилов е добре познат сред бургаския ъндърграунд. През 2013 г. той наръга с нож 21-годишен младеж в местно заведение, като се предполагаше, че в основата на случая е преразпределение на наркопазара в града. След инцидента Кандилов се покри и беше обявен за общодържавно издирване.

В момента на снощния пожар той е бил в апартамента, съобщиха от полицията за Topnovini.bg. Вече не се издирва и е на свобода.

Служители на Първо Районно управление – Бургас работят по разследването на палежа. Логиката сочи, че това е вид сплашване или отмъщение сред криминалния контингент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама