Изграждат канализация в две варненски местности

13:35, 26 юни 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждането на нов водопровод и нова канализация е предвидено в ремонта, който в момента се извършва в пропадналия участък на пътя за Виница. Около 470 метра ще бъде трасето на канализацията и водопровода по протежение на главния път, ще бъдат направени и разклонения за улиците в местностите "Акчелар“ и "Свети Никола“, за да може всяко домакинство да се свърже.

Това обяви Петър Гарбузов, директор на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в Община Варна, по повод намеренията на жителите на местностите "Акчелар" и "Свети Никола" да протестират в събота. За изграждането на още около 300 метра канализация – до поделението, ще бъде търсено допълнително финансиране, каза Гарбузов.

Укрепването на района на свлачището по пътя за Виница, което се размърда в началото на годината, върви активно. В момента се работи по изграждане на силова пилотна конструкция, която трябва да обхване 300-метровия участък. Предстои да бъде направена стена от горната част на пътя, да бъдат изградени канализацията и водопроводът, а накрая да бъде преасфалтирана пътната настилка, каза Олег Колев, гл. експерт "Свлачища и укрепване на територии" в Община Варна. Изпълнението е трудно, защото свличанията са сериозни, правим всичко възможно ремонтите да приключат преди септември, готвим актуален график, заяви Петър Гарбузов.

Проектите за изпълнение на укрепванията, които са на стойност над 1 млн. лв., са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, за възстановяване разходите на Община Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама