Полицията задържа банда телефонни измамници

14:06, 26 юни 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима души, измамили 77-годишна жена от село Осмар с 2 500 лева, са задържани, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Работата по разплитането на случая започнала на 21 май. Тогава в полицията бил получен сигнал от 77-годишна жена от село Осмар. Тя разказала, че същия ден на домашния й телефон се обадил мъж, който й съобщил да чака пратка от чужбина с 20 хил. евро и български левове. Необходимо било да плати  4 800 лева за  доставката.

Жената успяла да събере 2 500 лева. Куриерът ги взел, в замяна й дал кутия. Малко по-късно станало ясно, че в кутията вместо пари има сухи пасти. Предприетите от криминалистите действия за установяване на извършителя на престъплението дали резултат. Тричленната група е задържана на 24 юни при полицейска операция на служители на полицията в Шумен и Горна Оряховица. Предприети са  претърсвания на три адреса в Горна Оряховица. Намерени и иззети са мобилни телефони със сим карти, над 30 хил. лева и 2 кг различни златни накити.

Задържани са Д.А./30г./, А.Д./30г./ и Д.Б./54г./- жители на Горна Оряховица. Д.А. е осъждан за измама през 2009 година. Срещу А.Д има образувани шест заявителски материала за измами на територията на Исперих. Д.Б. е с дълго криминално досие, в което се открояват измама, укриване на данъци в особено големи размери, кражба, документни престъпления, убийство по непредпазливост, причинени телесни повреди след катастрофа, представял се е и за длъжностно лице.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура Велики Преслав на А.Д. и Д.Б. е наложено задържане за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане пред Районен съд – Велики Преслав за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Всички действия  по разследването  и документиране на престъплението са под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Велики Преслав.

Изяснява се съпричастността им към подобни престъпления на територията на цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама