Първата част от детското "Лято в музея" в Русе приключи, втората е през август

14:06, 26 юни 15 / Култура 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последния пети ден от едноседмичното приключение „Лято в музея“, организирано от Регионален исторически музей – Русе, се проведе занятието „Екоден – децата и природата“ в Екомузей с аквариум. Занятието включваше игри за запознаване с дунавските риби. Децата научиха още начините за преброяване на птици, участваха в екомаршрути и сами изработиха свой собствен мамут от филц.

През изминалата седмица те научиха как и къде са живели праисторическите хора, как са изглеждали римските и средновековните крепости, колко са тежки римските военни доспехи и как се строи средновековна крепост. Всекидневните занятия завършваха в лапидариума на музея с игри от бабино време, които са почти непознати за тях.

Днес „Лято в музея“ официално завърши с награждаването на всички участници с грамоти за изявената творческа съпричастност по време на едноседмичните музейни занимания.

Инициативата „Лято в музея“ ще има и второ издание през 2015 г., което предстои да се случи през месец август, информираха от РИМ-Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама