Контраадмирал Митко Петев пое командването на ВМС (снимки)

14:25, 26 юни 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С почетен плакет на кмета на Община Варна наградиха комодор Димитър Ангелов по повод сдаването на длъжността Командир на Военноморските сили на Република България. Ръководната длъжност зае контраадмирал Митко Петев, досегашен началник на Военната академия „Георги Раковски“. На официалната церемония в щаба на ВМС присъстваха началникът на отбраната на Република България – вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Варна – Стоян Пасев, зам.-кметът на Община Варна – Пейчо Пейчев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, както и част от ръководния състав на ВМС.   „Благодаря за активното съдействие, което Община Варна оказва на Военноморските сили. Както Варна има нужда от белите униформи на българските моряци, така и ние имаме нужда от Вашата подкрепа. Щастлив съм, че винаги сме я получавали и се надявам, че ще бъде така и занапред“, каза в първото си официално обръщение новият командир – контраадмирал Петев.

„С дълбоки чувства на признателност за отговорното пазене на българската морска граница и варненския бряг връчвам почетния плакет на кмета на Варна – г-н Иван Портних, на комодор Димитър Ангелов“, каза Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна. Той поздрави контраадмирал Петев за новата длъжността, като подчерта, че взаимоотношенията между Община Варна и ВМС винаги са били пример за активно и ползотворно сътрудничество.

След като официално прие и развя флага на Военноморските сили, контраадмирал Петев получи от митрополит Йоан икона на Св. Богородица, закрилница на Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама