Бойко Борисов притеснен за демографската карта на България

14:41, 26 юни 15 / Политика 25 669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов изрази притесненията си, че демографската карта на България все повече започва да се променя. Причина за това е големият брой бежанци, който страната ни е поела през последните месеци. Изказването му дойде след заседание на Съвета на министрите в Брюксел.

„Ние и в момента имаме достатъчно бежанци, като голяма част от тях сме ги разселили в страната. Има и смесени райони с много мюсюлманско население и вече идването на подобни големи групи хора променя демографската ни карта“, заяви Борисов.

Премиерът допълни, че страната ни е запазила амбициите си да влезе в еврозоната. Въпреки това, в момента той не вижда смисъл да бързаме, тъй като членките на тази общност не са достатъчно дисциплинирани.

„Ако бяхме сега в еврозоната, ние също щяхме да даваме пари за Гърция, за да ги подкрепяме. По-бедните ще дадат на по-богатите, което не ми се вижда логично”, заяви Борисов.

Министър-председателят каза още, че се прави всичко необходимо, за да се изчисти енергийната система от това, което й е в повече – харчове и течове. Държавата ще направи всичко възможно, за да не се вдига цената на тока не само за потребителите, а и за индустрията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама