Терористи атакуваха хотел в Тунис (обновена)

15:13, 26 юни 15 / Свят 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жертвите в Тунис достигнаха 37, от шест държави. Ранени са още 36 души при нападението, извършено днес от въоръжен с автомат калашников мъж срещу клиенти на хотел Риу Империал Мархаба до средиземноморския курортен град Сус, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Франс прес.

"Има 37 убити и 36 ранени. Някои от ранените са в критично състояние", заяви говорителят на министерството Шокри Нафти, който не можеше да уточни националността на жертвите. 

Местна радиостанция съобщи, че по-късно днес двама заподозрени за нападението са задържани. Те са помагали на един от нападателите, открили огън на плажа.

Един от атентаторите е бил ликвидиран. Вторият, е арестуван. Тунизийският държавен секретар по въпросите на сигурността Рафик Шели съобщи, че застреляният терорист е местен студен, който е живял в мюсюлманския град Кайруан.

По-рано днес, местен телевизионен канал информира, че нападател, въоръжен с Калашников е нахлул в Мархаба хотел и е открил стрелба по гостите на хотела. Съобщаваше се за десетки жертви и пострадали. 

В своя профил в "Туитър" британският журналист Алистър Рийд съобщи, че според очевидец има най-малко 6 души убити на плажа пред хотел "Белвю".

"Стрелбата идва от лодка в морето", коментира също в "Туитър" Константин Кирилов от Амстердам. Той пише още, че "засега не е ясно кой стои зад атаката". 

През март, при въоръжено нападение в музея "Бардо" в Тунис бяха убити 18 чуждестранни туристи и двама местни граждани, ранените бяха 44 души. Атаката беше определена за една от най-тежките в страната за изминалото десетилетие.

Междувременно специалните служби на САЩ и на Великобритания се опитват да установят дали има връзка между терористичните нападения във Франция, Кувейт и Тунис и атаката на ислямистите от "Аш Шабаб" срещу база на Африканския съюз в Сомалия, предаде ТАСС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама