Сеп Блатер отново се кандидатира за президент на ФИФА

15:23, 26 юни 15 / Свят 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Замесеният в сериозен корупционен скандал президент на ФИФА Сеп Блатер, който подаде оставка на 2 юни, заяви, че всъщност не е напускал поста си. Той дори добави, че на предстоящия изборен конгрес на Световната футболна централа отново ще се кандидатира за нов мандат.

Все още не е ясна датата на изборното събрание, но до края на лятото тя ще бъде обявена, като се очаква в началото на следващата година да бъде и самият изборен процес. Така Блатер ще се опита за шести пореден път да застане начело на ФИФА.

"Не сте ме разбрали правилно, аз оставка не съм подавал. Просто предоставих мандата си на конгреса и той ще прецени какво да прави с него. Аз ще се кандидатирам на следващото събрание и хората, които ме избраха сега, ще решат дали да гласуват пак за мен“, уточни Блатер в интервю за швейцарското издание „Блик“.

Припомняме, че Блатер подаде оставка само няколко дни, след като бе избран отново за президент. Той направи това в опит да тушира поне малко напрежението във ФИФА след разразилия се корупционен скандал, който доведе до ареста на редица високопоставени личности в Световната федерация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама