Филмът за дядо Добри с номинация за „Оскар“

16:40, 26 юни 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филмът, който разказва за живота и делото на дядо Добри, ще се бори за най-престижната филмова награда „Оскар”. Лентата е сред номинираните за най-добра документалистика, споделиха създателите му. „Тихият ангел” (The silent angel), както се казва филмът, ще участва и на фестивала в Кан.

Съвсем скоро продуцентите от България, Германия и САЩ ще са готови с монтажа и филмът ще види бял свят. В него, за добрите дела на стареца ще говорят дъщеря му Богдана, бившия премиер Симеон Сакскобургготски, както и редица приятели, роднини и съседи.

След по-малко от месец дядо Добри ще навърши 101 години. Той от години събира пари за ремонт и строеж на църкви в България. Често може да бъде видян пред храм-паметника „Св. Александър Невски” или църквата „Св.Седмочисленици” в столицата.

Старецът събра и дари близо 40 000 лева на „Александър Невски“, като това е най-голямата сума дарявана от физическо лице на храма. Освен това, той дари 10 000 лева за Байловската черква „Св. Кирил и Методий“.  Дарявал е и за църкви в Калофер и Поибрене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама