Министър Иванов в Бургас: Ще съкращаваме съдебната администрация

17:29, 26 юни 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите, които изпълняват охранителни дейности в съдебната система, няма да бъдат съкращавани. Само в администрацията ще бъде освобождавана част от персонала. Това заяви в Бургас министърът на правосъдието Христо Иванов.

Той пристигна в морския град с екип на Висшия съдебен съвет и на Върховния касационен съд за среща със съдиите от Апелативния регион. На нея бяха коментирани подготвените промени в Закона за съдебната власт и Конституцията.

„В момента текат обсъждания по места с участия на синдикатите и на ръководствата. Обсъждаме от кои бройки можем да се лишим. Важното е, че няма да бъдат съкращавани хората, които изпълняват охранителни задачи”, каза още министърът.

По думите на Иванов стана ясно, че целта на правосъдното министерство е арестите да минат към затворите. Ще се решава конкретно точно къде и как ще се случи това.

За промените в Конституцията министърът е категоричен, че реформите трябва да станат без Велико народно събрание. „Ако го свикваме, недоволните ще кажат, че е недостатъчно и че трябва да свикваме и Вселенски събор. Нека да се спрем с промяна в Конституцията”, каза в заключение министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама