До дни пускат движението по бул. "Стефан Стамболов"

17:34, 26 юни 15 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пълното преасфалтиране на бул. „Стефан Стамболов” в Бургас ще приключи до понеделник, който е основна входно-изходна артерия на града, съобщиха от Общината. Така от началото на другата седмица ще се сложи край на кошмарните задръствания по булеварда.

Местната администрация е ангажирала 12-метров верижен асфалтополагач за довършване реконструкцията. Такава машина се ползва за първи път в градски условия. Основното й предназначение е да излива бързо и равномерно асфалтово покритие върху широки магистрални пътища. Организиран е постоянен работен процес, в който 15 камиона зареждат един след друг машината.

С помощта на асфалтополагача ще приключи до понеделник пълното преасфалтиране на бул. "Стефан Стамболов". Остава да се довърши вторият основен пласт по източното платно. Става въпрос за участъка от хотел "Мираж" до ул. "Тракия", който е дълъг 600 метра.

В понеделник автомобилното движение ще бъде пуснато двустранно през "Стефан Стамболов", но страничното изграждане на тротоари продължава и след това. По булеварда ще минава маршрут на Бърза автобусна линия, която е част от проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама