Таско Ерменков: В България няма друга политическа партия освен БСП

22:50, 26 юни 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На предстоящия пленум на БСП ще се обсъжда предизборна платформа на партията, като социалистите ще изкажат истини пред своите избиратели, каза в предаването "Панорама" по БНТ представителят на БСП Лява България Тетко Ерменков.

 

"В България няма друга политическа партия, всичко друго са политически проекти", каза той в началото на разговора.

 

Вдигането на минималната работна заплата от 360 на 380 лева означава, че 48 млн. лева ще бъдат откраднати от държавата от работещите бедни, които през 2014 г. са били 400 хил., а към 2015 г. са над 1 милион, живеещи с тази минимална сума, коментира социалистът.

 

От държавния бюджет се плаща на частните училища, каза още Ерменков.

 

БСП дойде на власт, защото на българския народ му беше омръзнало да плаща цялата сметка. Правителството на Орешарски за първи път намали цената на електроенергията, то въведе социалните помощи за майките, освободи от данък "общ доход" хората с минимални доходи, продължи социалистът.

 

Той обясни, че хората в БСП, които отговарят за енергетиката, са се изпокарали, защото всеки от тях има право да изказва мнение и становище и да го защитава.

 

"За първи път дадохме препоръки за предоговарянето на условията с американските централи. После идеята ни беше забравена и се плати всичко на централите. Извърши се едно престъпление в енергетиката, бих казал, че то е престъплението на целия век", каза Ерменков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама