Наградиха за активна социална дейност неправителствена организация от Търговище

08:17, 27 юни 15 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение „Търговищко дружество за психично здраве“ получи наградата в категория „Неправителствени организации“ на Националния алианс за социална отговорност /НАСО/. Това се случи в рамките на Първия национален форум изложение на социалните услуги, където Алианса отличи организациите с най-голям принос в социалното развитие на България.

Наградата на търговищкото дружество връчи  изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Сдружение „Търговищко дружество за психично здраве“ се награждава за активни социални дейности и развитие на социалната отговорност в България. Сдружението е активен член на НАСО и активно развива мрежата на социалните услуги в Област Търговище като приобщава всички заинтересова страни към мисията и целите на Алианса. Създадено е през 1996 г. от потребители на психично-здравни услуги с идеята да защитава интересите и подпомага лицата с психични и психологични проблеми от област Търговище. Сдружението се стреми да превърне психичното здраве в основна ценност на личността и обществото, да подобри психичното здраве на българските граждани и усъвършенстване на психично-здравната помощ, и да подобри качеството на живот като цяло на лицата с психични разстройства.

„Приемаме тази награда като изключително висока отговорност и като представителство на НАСО за Търговище бихме искали да изградим една малка клетка в региона и ще направим всичко възможно това да се случи,“ каза Златка Иванова.

Организацията участва и със свой щанд на изложението на социални услуги. Там бяха показани предмети изработени от хората от Комплекса за психично-здравни грижи в общността.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама