Изложба и филм на екотематика видяха посетителите на Дом Канети

08:52, 27 юни 15 / Култура 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от събития „ЗАедноБЪДЕЩЕ“ беше открита снощи в дом Канети. Стартът беше поставен в 18.00 часа с с мултимедийната изложба „Околна среда между конфликт и сътрудничество“ и последвалата от 19.00 часа прожекция на филма “Вкуси излишъка“.

Експозицията дава информация за последиците от разхищението на природни ресурси, като е даден пример с връзката между таблет и гражданската война в Ангола.

Многократно отличаваният документален филм на германския режисьор Валентин Турн пък разтърсва зрителя с мащабите на разхищението на хранителни продукти, при което годна за употреба храна ежедневно попада в коша за смет. Филмът показва и връзката между повсеместното унищожаване на храна и климатичните промени.

Изложбата и филмът са с превод на български. Експозицията може да бъде разгледана днес от 11.00 до 17.00 часа, а през работните дни от 16.00 до 19.00 часа в Дом Канети. Тя ще е на разположението на русенци до 3 юли.

Проявите се провеждат в рамките на Фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът“ 2015, а техен организатор е Посолството на Федерална република Германия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама