Тракийци от всички поколения се събират днес на Минералните бани

09:28, 27 юни 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тракийско дружество "Екзарх Антим I", с подкрепата на Община Бургас, организира за осемнадесети пореден път Регионален тракийски фолклорен събор "Бургаски минерални бани". Той ще се проведе днес, 27 юни, в квартал Ветрен, в района на бургаските минерални бани. Официалното откриване ще бъде в 10:00 ч. от председателя на тракийското дружеството Тодор Ангелов.

Заявилите желание да се включат в програмата на събора са над 100 участници - индивидуални изпълнители и състави, а най-малките са едва на 4 години. Компетентно жури ще оценява всички фолклорни изпълнения, които трябва да са от района на Странджа и Тракия.

Тази година съборът "Бургаски минерални бани" се посвещава на 150 г. от рождението на Григор Дяков - първи председател на Тракийското бургаско дружество "Екзарх Антим I" и 2 пъти кмет на Община Бургас.

"Всички, които обичат музиката, традициите и фолклора, са добре дошли на събора. Сигурни сме, че и тази година той ще бъде едно голямо събитие от културния календар на града ни", каза председателят на тракийското дружество Тодор Ангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама