Все още не е уточнена причината за смъртта на родилката в МБАЛ-Добрич

11:42, 27 юни 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още не са готови хистологичните изследвания на родилката, която почина в болницата в Добрич в първите часове на 21 май. По случая  се извършва и вътрешна проверка.

Здравната каса също изяснява обстоятелствата около смъртта на младата жена от Крушарско. От Медицински одит към Министерството на здравеопазването са изискали цялата документация във връзка със случая, обясни за Topnovini.bg изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов.  

Извършена аутопсия. Изчакват се хистологичните изследвания. Съдебно-медицинската експертиза трябва да отговори на въпросите за причината за смъртта на родилката, обясни окръжният прокурор Пламен Николов. Тя обаче още не е готова. Разпитани са всички членове на медицинския екип, който е оперирал  жената.

Детето е момиченце, което се роди с височина 51 сантиметра и тегло 3,140 кг. То бе постъпило е в отделението по неонатология  с асфикция, която, по всяка вероятност, е настъпила от усложненията при майката – започнало отлепване на плацентата, както и от неправилното положение на плода. То е било изписано от отделението по неонатология, съобщи  за Topnovini.bg завеждащата д-р Тихонова. И допълни, че бебето е било предадено на семейството.

Припомняме, че родилка на 26 години от Крушарско почина в 1,11 часа в нощта на 20 срещу 21 май, след като бе извършено секцио по спешност в болницата в Добрич. Направената аутопсия не посочи категорична причина за смъртта на родилката. По думите на съдебния лекар д-р Димитров, макроскопски няма данни причината за смъртта на жената да е белодробна емболия, каквато беше първоначалната версия.

По случая е образувано досъдебно производство. Заключението за причините за смъртта ще определи по-нататъшното развитие на разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама