Петър Москов предложи Вили Лилков за кандидат-кмет на ДСБ за София (допълнена)

11:58, 27 юни 15 / Политика 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здравният министър Петър Москов предложи народният представител Вили Лилков да бъде номиниран от общото събрание на столичната организация на „Демократи за силна България“ (ДСБ) за кмет на София на предстоящите местни избори на 25 октомври тази година, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Москов посочи за водач на листата бившия депутат от ГЕРБ Трайчо Трайков.

„В момента нямаме коалиционно споразумение в Реформаторския блок за общо явяване на местните избори“, припомни здравният министър.

По думите му се водят преговори и има желание от всички това да се получи. „Все пак ДСБ трябва да излезе публично с ясен ангажимент, че ще участва на изборите. Нужни са ни две оръжия за това - силна номинация за кмет и силна номинация за водач на листата за общински съветници. Това са Вили Лилков и Трайчо Трайков“, заяви Москов.

Предстои делегатите от всички райони на София да упражнят своето право на глас и да номинират своя избраник за кмет на столицата.

„Целта ни е да разбием бетона ГЕРБ в София“, каза на свой ред Вили Лилков и допълни, че днес ДСБ е способно да го направи.

Според него организацията на тъмносините е успяла да проведе някои много успешни избори през миналата година – за европейския и национален парламент. „Всички тези успехи не бяха възможни без общото взаимодействие на всички партии от Реформаторския блок“, не пропусна да отбележи Лилков.

По думите му коалицията е извървяла дълъг път и днес всички говорят за общи цели, общ път и е сигурен, че ще го извърви заедно.

„През последните дни всички са възмутени, че са дошли два американски танка“, не пропусна горещата тема народният представител от ПГ на РБ Атанас Атанасов. „Моето поколение ги чака 50 години. Няма нужда от американски танкове, защото ДСБ е тук“, допълни той и публиката изпадна във възторг.

Първите думите на общинската съветничка Марта Георгиева, че тя четири години след влизането си в Столичния общински съвет е останала същата десебарка и костовистка, която е била и преди това.

„Аз съм единственият общински съветник на ДСБ в столичния парламент в момента. Това ми дава привилегията и задължението да говоря пред вас сега. София е най голямата болка на „сините“, защото се управлява по комунистически начин“, обясни Георгиева.

По думите й зад миловидната и обезоръжаваща визия на Йорданка Фандъкова стои Петър Диков, който съсипва всичко, до което се докосне. „Тази градоустройствена политика е целенасочена, защото виждаме онзи паметник на Съветската армия в центъра на София“, допълни столичният общински съветник на ДСБ.

Предложеният за водач на листата в София Трайчо Трайков пък бе убеден, че силно реформаторско присъствие в Столичния общински съвет ще означава по-ефективно използване на всеки лев в бюджета на града.

"Целта на ДСБ е Реформаторският блок да стигне до балотаж в София. Никой не вярва в момента, но съм сигурен, че ще стане. Не ни вярваха, че ще постигнем успех на европейските избори и че ще управляваме България след парламентарните избори. Отново ДСБ ще отиде на избори и ще донесе успеха на Реформаторския блок. Още в началото на прехода София беше гаранция, че в България няма да се случи най-лошото. ДСБ-София е национален гарант за промяна и за удържане на европейския курс на България", каза и евродепутатът Светослав Малинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама