Трима в ареста заради атентата във Франция

14:17, 27 юни 15 / Свят 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима души са в ареста във връзка с вчерашния атентат във Франция, полицията търси евентуални съучастници на нападателя, който обезглави един човек и се опита да запали химически завод край Лион. Терористичната опасност е висока, близка и незабележима - коментират политици и експерти по тероризма, предава БНР.

Ново заседание на Съвета за отбрана започна преди обед при френския президент Франсоа Оланд. В района на вчерашния атентат незабавно задейства максималната степен на антитериристичния план. 158 обекта са под засилено наблюдение.

"Издържливостта на френското общество е подложена на изпитание", каза премиерът Манюел Валс, който прекрати визитата си в Южна Америка. "Зловещо обезглавяване с мизансцен и знамена - това е нещо ново във Франция, замислено явно като психически терор".

"Много е трудно да се живее години наред под заплаха от атентат" - добави той, призовавайки французите "да се държат здраво за ценностите си".

"Терористичната заплаха е крайно висока, а естеството на риска се е променило из основи", коментира снощи през телевизия ТФ1 министърът на вътрешните работи Бернар Казньов. "Изправени сме пред тероризъм от ново поколение, незабележим в ежедневието", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама