Замразяват ремонтите по магистралите от 1 юли

15:34, 27 юни 15 25 788 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтите по магистралите трябва да приключат до 1 юли, за да не се запушва трафика по тях. Дори и рехабилитационните дейности да не са приключили до тогава, както е по график, строителите ще трябва да спрат работа и да осводят движението, каза ресорният министър Лиляна Павлова.

“Тук има и два важни елемента - в момента ремонтираме около 50 км от магистрала „Тракия" и всички тези участъци, които са вече готови, а тези, които се ремонтират още, ще бъдат завършени. Други от участъци ще започнат изцяло през септември. Има един малък участък от около 2-3 км, с който може да имаме проблем с маркировката за 1 юли и то е, защото валят дъждове. Другият важен нюанс са виадуктите. Чисто технологично времето за ремонт на един виадукт отнема много повече от 2 месеца, тъй като изцяло подменяме основи и изолация. Виадуктите ще са готови наесен. Така че на 1 юли освобождаваме движението изцяло”, каза тя пред “Дарик”.

Тази година трябва да се завърши Северната скоростна тангента на Околовръстното шосе, на 30 октомври завършва Западната дъга - връзката на магистрала „Люлин" с голямото кръстовище на бул. „Сливница". Обходътна Монтана също ще е готов до края на месец октомври, обеща министърът.

Магистрала „Струма" в участъка Сандански-Кулата ще бъде пуснат на 1 август, а участъкът до Благоевград ще има най-късно в края на месец октомври. Плановете са през 2020 г. от София до Кулата да се стига по магистрала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама