ЖГЕРБ-Варна обсъжда сформиране на консултативен съвет от експерти

16:32, 27 юни 15 25 874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жени ГЕРБ-Варна обмислят сформирането на консултативен съвет от широк кръг експерти и професионалисти в различни сфери на обществения и стопанския живот. Идеята за това се породи на среща на дамската организация на партията във варненския район „Аспурухово”, в която взе участие и председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. В рамките на посещението си в морската столица тя изрази позицията, че подобен съвещателен орган към структурата на областно ниво може да бъде полезен не само за реализацията на редица инициативи, а и за изработването на конкретни законодателни предложения, за развитието на политики.

Заедно с Ирена Соколова и с варненския представител в НИС на Жени ГЕРБ – общинският съветник Даниела Димова, членовете на дамската организация в „Аспарухово” обсъдиха каузите, на които биха могли да посветят предстоящите си инициативи. Домакин на срещата беше ръководителят на районната партийна структура Калина Белмезова. Сред участниците имаше и представители на младежката организация на ГЕРБ-Варна, сред които бе и лично представителят на Варна в НИС на МГЕРБ Даниела Панайотова.

Дамите от „Аспарухово” отчетоха положените усилия за организирането на редица прояви в сферата на образованието и културата, за осъществяването на множество благотворителни акции и информационни кампании, посветени на здравната профилактика, на работата по европроекти и др. Организацията на Жени ГЕРБ активно се включи с доброволен труд и във възстановяването на района след бедствието, което го сполетя миналата година. В рамките на този месец ГЕРБ-Аспарухово стартира нова кампания - за облагородяване на паметниците на територията на варненския район.

„Нека подреждаме своя град, своя квартал, както подреждаме дома си. Жените умеят това, така че нашата активност и добронамереност е полезна за позитивните промени, които искаме и които се нуждаят от личната ангажираност на всички ни”, коментира Ирена Соколова.

С пожелания за море от успехи Жени ГЕРБ-Аспарухово й подариха картина с морски пейзаж от района.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама