Министър Ангелкова чака инвеститори за хотели 6+ звезди

17:36, 27 юни 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През август месец тази година Министерството на туризма очаква 36 инвеститора от Китай и Близкия Изток да посетят страната ни. "Това са все големи хотелски вериги, които са категория „6+". Ние в нашата страна нямаме такива и се надявам, че в момента, в който видят нашата страна, ще преценят, че има възможност за преки инвестиции. За мен е много важно да успеем да привлечем някоя от големите вериги. Това ще повлече крак и ще доведе след себе си и другите", каза министър Николина Ангелкова в ефира на "Дарик".

Тя обясни още, че се надява догодина вече да има категоризация на плажовете. "От следващата година концесиите на плажовете ще бъдат прехвърлени от Министерство на регионалното развитие и благоустройство към Министерството на туризма, като в момента се проучва опитът на конкурентите и другите държави". Ангелкова допълни, че в повечето държави плажовете са категоризирани, защото няма еднакъв интерес към тях, но това не винаги е обвързано с по-висока цена. Тя допълни, че ако част от плажовете се поддържат и почистват от хотелите и това влиза в цената на общата им услуга, не е задължително да има скок в цените.

„Категоризирането не винаги е обвързано с по-висока цена, защото ако част от плажовете се обслужват от хотелите и те си отговарят за тяхната поддръжка и почистване и по някакъв начин включат цената в общата услуга, тогава вече се продава по друг начин", каза министърът на туризма

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама