Пореден протест срещу новия ПУП на Чайка събра недоволни граждани

19:45, 27 юни 15 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден протест срещу новия Подробен устройствен план (ПУП) на варненския квартал "Чайка" събра над 200 души до тенискортовете под Пета EГ "Йоан Екзарх". Хората, които се опасяват, че парцелът ще бъде застроен, са категорични, че няма да допуснат това да се случи.

Чрез постоянни протести от инициативния комитет искат да покажат, че дори и багерите да дойдат, пак няма да им бъде позволено да започнат работа. След като се събраха до тенискортовете, недоволните граждани се отправиха към спирка "Акациите", където за няколко минути блокираха движението по бул. "Княз Борис I".

В демонстрацията се включиха представители на различни политически сили, вероятно в опит да яхнат гражданското недоволство.

Жителите на „Чайка” обаче имат своите основания за недоволство и обещават да протестират, докато Общинският съвет не отмени решението си, с което през месец март беше приет ПУП-а и планът за регулация и застрояване.

Над 100 жалби са постъпили срещу новия ПУП на квартала. Докато съдът не се произнесе по тях, документът не може да влезе в сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама