С малко над 700 хил. лв. СОУ „Кирил и Методий” в Бургас грейва

07:55, 30 юни 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаското училище „Кирил и Методий” ще има модерни игрища и двор. Това ще стане, след като Общината избере фирма, която да извърши строителните дейности. Вече е обявена обществена поръчка, а стойността й е 715 431.45 лв. без ДДС, показа справка на Topnovini.bg.

Тя включва преустройство на комбинирана спортна площадка в северната част на двора, лекоатлетическа писта, игрище за минифутбол, за народна топка, тенис на маса, дълъг скок, фитнес на открито. Ще бъдат изградени и лостове в североизточната част. Поръчката включва и подновяване на съществуващите стълбища и изграждане на рампа за осигуряване на достъпна среда за инвалиди. В двора ще бъдат поставени видеокамери, които да пазят съоръженията от вандалски прояви. Освен това изпълнителят ще има ангажимента да ремонтира и южната част на двора. Там ще бъдат изградени игрище за народна топка, зона за игра на тенис на маса, както и детска площадка.

Все още обаче не е ясно кога ще започне строителството, тъй като в момента тече процедура за избор на строител. Кандидатите могат да подадат офертите си до 3-ти август, а отварянето на предложенията ще бъде на следващия ден – 4-ти август, от 10:00 часа в сградата на Община Бургас. След като бъде избрана, фирмата ще има срок от максимум 210 дни, за да изгради спортните съоръжения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама