Започва записването за Великденския крос, организиран от „Зелена стъпка”

07:11, 01 мар 16 / Спорт 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Записването за участие за Великденския крос започва от днес и ще продължи до 28 април на сайта на "Зелена стъпка" green-foot.net. Там е публикувана подробна информация за състезанието, времевия график и карта на трасето. Участието в състезанието е безплатно, съобщиха организаторите.

Състезанието се организира от клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка” за трета поредна година в събота преди Великден (30.04.). Третото издание на кроса с дистанция 5 км ще се проведе в обновения център на Разград по трасе, с дължина един километър, по което участниците трябва да пробягат пет обиколки индивидуално или отборно в смесена щафета. Възможността за отборно щафетно участие в състезанието се въвежда, тъй като проявата на клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка” е насочена към широк кръг от спортуващи с различно ниво на подготовка - от напълно начинаещи до напреднали и професионалисти. Контролното време също е съобразено с темпото на всички участници така, че дистанцията да бъде измината успешно и от хора, които не бягат редовно или участват в градски крос за първи път.

Освен регистрацията за участие във Великденски крос, на първи март „Зелена стъпка” отваря на сайта си green-foot.net и ранното записване за второто издание на уникалния и единствен в България пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци” (29.05.), както и за третия „Лудогорски маратон” (31.07.), в какъвто прераства тази година популярното състезание по горско бягане, колоездене и дуатлон в местността „Пчелина”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама