55 абитуриенти в неравностойно положение от Плевен ще бъдат подпомогнати от „Фестивал на красотата Плевен 2016“

07:24, 01 мар 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
55 абитуриенти от област Плевен в неравностойно положение, ще могат да отпразнуват дипломирането си благодарение инициативата „Фестивал на красотата Плевен 2016“, организирана от Национално сдружение на сираците в България (НССБ).

Новината бе съобщена от председателя на сдружението Слави Михайлов по време на обществена дискусия, в която участваха народният представител Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, кметове на общини.

Слави Михайлов изказа благодарност към всички дарители и институции подкрепили идеята. Специална благодарност получи Мартин Митев, който подпомогна със средства облеклата на трима абитуриенти.

От своя страна председателят на Общински съвет бе категоричен, че е приятно изненадан от широката подкрепа за младите хора, дадена от много институции. Той каза още, че вижда перспектива за разширяване на фестивала, като в него се включат с дарения и общинските фирми по места.

„Предполагам, че тези деца не са имали много хубави моменти в живота си досега и заслужават тази искрица радост, която ние можем да им подарим от сърце“, заяви Мартин Митев и пожела догодина децата, на които ще се помогне, да бъдат поне 70.

Депутатът Владислав Николов също отбеляза, че тази година благотворителната инициатива е била по-успешна сравнено с предишни години, през които са събирани средства за подпомагане на 15-20 деца.

Своята подкрепа за „Фестивал на красотата Плевен 2016“ засвидетелства и областният управител Ралица Добрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама