Започна записването за шестото Осмомартенското дамско рали в Горна Оряховица

07:48, 01 мар 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За шеста поредна година Община Горна Оряховица  отправя предизвикателство към дамите с тазгодишното издание на Осмомартенското рали.

Желаещите да участват могат да се запишат за участие до 7 март (понеделник) включително. При попълване на заявката за участие, дамите ще получават и Регламента на състезанието с приложена към него схема.

Всички участнички трябва да бъдат правоспособни шофьори. До участие няма да се допускат професионални лицензирани пилоти. В състезанието ще се допускат само леки автомобили-серийно производство, с валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед. Автомобилите ще бъдат разделени в два класа:до 1600 куб. см и над 1600 куб. см. Те трябва да бъдат оборудвани със стандартни гуми с минимален размер на грайфера-2 мм.

Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка в централната градска част при спряно движение и обезопасено трасе. Стартът ще бъде даден на 8 март в 12.00 ч. Състезателките ще мерят сили в майсторско управление. Във всеки клас ще бъдат излъчени победители на първо, второ и трето място, които ще получат купа и парична награда. Купата на Кмета на Община Горна Оряховица ще бъде връчена от инж. Добромир Добрев за атрактивно представяне, които включва облекло, визия на лекия автомобил и шофиране.

Награждаването на победителите в Осмомартенското рали ще се извърши пред сградата на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама