Ученици от Пловдив и Лондон в онлайн състезание за българската история

08:01, 01 мар 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото по рода си онлайн състезание между ученици от Пловдив и Лондон ще се проведе днес в Детския отдел на Регионална народна библиотека "Иван Вазов". Поводът е наближаващият национален празник-3 март.

В публичния виртуален двубой знания ще мерят третокласници от  СОУ "Димитър Матевски" и техни връстници от Българско школо "Розова долина" – Лондон. Проектът е на база безплатната уеб базирана образователна програма "Kahoot”, която дава възможност за виртуални тестове. Чрез скайп и споделен екран учениците ще отговарят на 21 еднакви въпроса, като времето за решаване на теста е един учебен час, разказа Невена Петрова - базов учител в СОУ "Димитър Матевски", която от 2011-та година използва активно платформата в работата си с учениците от пловдивското школо.  

Децата ще отговарят на въпроси, свързани с българската история и обичаи като: кое е родното място на Васил Левски, разпознавате ли народния будител от изображението и кои са основните цветове на мартениците. Времето за решаване на теста е един учебен час - по 20 секунди на отговор,  а системата автоматично подрежда първите 5 верни.

„За първи път проектът излиза от рамките на класната стая и ще събере на едно място ученици и техните родители”, заявиха директорът на НБ „Иван Вазов” Димитър Минев и Васка Тонова - ръководител на Детския отдел в библиотеката.  „А това е много важно, защото така се случва чудо и те се преоткриват”, категорични бяха и двамата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама