Ученици и звезди помагат на Теди

08:09, 01 мар 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен мартенски базар организират учениците и ръководството на ОУ „Любен Каравелов” – Русе, съобщиха от учебното заведение.

Изработените от децата и техните родители червено-бели символи ще бъда подредени във фоайето на училището. Базарът се отрива днес на 1 март. Събраните от него средства ще бъдат дарени за лечението на Теодора Тодорова от Русе, която страда от тежко онкологично заболяване.

Училището ще се включи активно и в други събития от кампанията в подкрепа на Теди. Голяма част от възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов” ще присъстват на концерта „Да помогнем на Теди!”, който ще се проведе на 5 март, събота, от 18 ч. в Дома на културата.

Изпълнителите, които ще вземат участие в концерта за Теди са Тереза Тодорова – от Шоуто на Слави, Габриела Йорданова, участвала в Детската Евровизия 2015, "Балет „Мираж“, Стивън Ачикор- финалист в ХFactor, Николай Желязков /пиано/, Жулиета Иванова, Дивна, Били Хлапето, Катрин Калинова и Николай Димитров /пиано/

Младата художничка Ванеса Петрова ще изложи своите произведения във фоайето на Дома на културата. Всеки, който желае, може да закупи картина, като по този начин ще помогне в набирането на средства за лечението на Теди.

24-годишната русенка Теодора Тодорова страда от меланома от 2013година. Преминала е операции и лечение в русенската болница,изследвания са й правени в Александровска болница и в клиника по дерматология и онкология в столицата. От там установяват, че вероятно злокачественото заболяване е достигнало до белия дроб. Теди се нуждае от средства за лечение в турска клиника.

Открити са и дарителски сметки на името на Теодора Тодорова Тодорова.

СИБАНК ЕАД BGN/Български лев/ BG98BUIB98881045496500 USD/Щатски долар/ BG45BUIB98881145496500 EUR/Евро/ BG80BUIB98881445496500

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама