"Нещо като дъжд или валят пари" репетира театърът в Русе

08:13, 01 мар 16 / Култура 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нещо като дъжд или валят пари" от Себастиен Тиери се казва новата премиера на Драматичен театър "Сава Огнянов" в Русе.

Днес започнаха репетициите с превода на текста от Валентина Бояджиева под постановката на Владимир Петков и със сценографията на Виолета Радкова.

В главната роля на анестезиолога Брюно русенската публика ще види поредното превъплъщение на местната сцена на полулярния актьор Христо Гърбов. В ролята на педагога Лоранс ще е Петя Венелинова, на Тереза - Ралица Костантинова, а на "Съседа" - Косьо Станев.

Една вечер, Брюно и Лоранс намират банкнота от сто евро на масата в хола. На следващия ден още няколко. Пачки банкноти започват да се появяват всеки ден в апартамента им, сипят се като из ведро незнайно как и от къде.

Отначало заинтригувани, а след това паникьосани от тези пари падащи от небето, те бързо се оказват изправени пред своите различия в отношенията им към парите, както и пред своите дълбоко скрити желания. Но когато се появява и един параноичен и въоръжен съсед, който твърди, че е бил ограбен, Брюно и Лоранс изпадат в лудост. Започват поредици от комедийни ситуации, стигащи до пълен абсурд.

Пиесата е ярка комедия относно онази функция на парите, която има силата да побърка и най-закоравелият им противник и да извади на показ неподозирани реакции и действия, отбелязват по този повод от русенския театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама